Shopping och hårfärgning :)

Idag var det jobb som vanligt, dagen gick i ganska bra tempo och det var kanske liiite lite att göra men det fanns ändå ett konstant arbetsflöde med bara lite dötid :)

Jag flexade ut klockan tre och åkte till Nova i Lund. Har aldrig varit där innan me måste säga att jag blev imponerad. Där fanns bara de essentiella butikerna och sedan ett mattorg, lite usa feeling över det hela faktiskt. Jag gillade det som tusan så det lär bli fler besök där när det behövs ngt. Jag upptäckte butiken Change där de säljer väldigt sköna och fina underkläder, det bästa med allt var att de hade 50% rea. Jag inhandlade 3 bh:ar och jag brukar annars ha svårt att hitta underkläder då jag använder 70-75 DD. Men här har de bra storlekar till bra priser och de känns lika stabila som victorias secret, nu slipper jag beställa därifrån :)
Sedan blev det även ett besök i Esprit butiken och en väskaffär. Hittade äntligen en ny handväska inne på Esprit på 50% rea den med, toppen. Passade på att köpa lite nya top:ar också när jag var där och de hade rea. 
Sedan bar det av hemåt, då var första stoppet Coop där jag handlade vad vi behövde och en hårfärg till mig. Sedan över på Toysrus där jag handlade födelsedagspresenten till det kalas som barnen ska på i helgen. När jag kom hem så säger Eric: "Mamma, man får prova saker eller hur?" syftandes på att det är ok att prova saker innan man ger bort dem. Eric älskar transformers för närvarande och presenten är en transformers hjälm som ser ut som optimus primes huvud och den förvandlar tydligen rösten, hehe. Han e söt han. Jag sa nä, men om du vill ha en sådan kan du önska dig en. Det tyckte han inte var lika skoj ;)

Sedan in och komma hem så att säga. Färgade håret och avslutar med ett foto på hur det blev. Själv blev jag riktigt nöjd. Färgade det mörkbrunt. 
Åkte hem till mamma och pappa och hämtade smörgåstårta som var kvar från igår. Ibland vl jag bara finnas där så mycket mer än jag kan. Hade jag kunnat ta den sorg och smärta de känner på mina axlar hade jag gjort det utan att blinka, om det så hade sänkt mig själv hade jag inte tvekat en sekund. Mina föräldrar är värda så mycket för mig och jag vill verkligen göra allt jag kan för dem. Det gör ont att se dem ledsna men jag försöker trösta på alla sätt jag kan. Vi måste komma ihåg att vi har varandra och uppskatta det inna det är för sent. Idag fick vi veta att dödsorsaken till att farfar gick bort var en massiv hjärtinfarkt. Jag kan tänka mig att det oroar pappa som redan har haft en infarkt. Men vi kan inte ta ut framtiden i förskott, vi måste leva här och nu. Älska varandra och finnas där för våra nära och kära när de behöver oss och även när de inte behöver oss. Man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad. Tror man glömmer det lite för ofta.

På en annan not så är Danielle äntligen klar med sitt rum så idag fick hon leka med Ida och se lite tv, Eric å andra sidan är inte klar men på väg...han blev sur när Danielle fick se på tv men inte han. Oh well...kanske han lär sig ngt av det. 

Nu avslutar jag med ett foto på den nya hårfärgen, vad tycks? :)


Måndag igen :)

Så var det måndag igen, jobbet gick galant. Var rätt bra tempo de första timmarna sen trappade det av dessvärre. Men tack vare bra kolleger hade jag iaf en toppen arbetsdag. 

Lovade foto på barnens tatueringar så här kommer dem, först Danielles delfiner sen Erics spindelnät.




Tog även foto på mina naglar som blev fixade i lördags kanske inte e d bästa foto men det är svårt att ta foto på naglar...


Eric har varit på riktigt kasst humör sedan han kom hem tills för ungefär en halv timme sedan. Han vägrade äta ordentligt ikväll och åt bara makaronerna, jaja bättre än inget iaf. David sitter och letar böcker han ska beställa till att lära sig mer om RHCE som han tänker ta. Jag har vikt tvätt, fixat i köket, satt igång mer tvätt och tagit ut soporna. Nu har jag satt mig ner för kvällen och tar dammsugningen imorgon. Begravningen imorgon kommer bli så jobbig, känner mig väldigt ledsen bara vid tanken av allt som hänt. Har förklarat för Danielle och Eric att jag, mormor och morfar antagligen kommer vara ledsna i kyrkan men att det är ingen fara och allt de behöver göra om de vill trösta oss är krama oss. Berättat att det är OK att vara ledsen på begravningar. Jag tycker det är viktigt att de vet vad allt innebär. 

David krockade med ett rådjur imorse. Han var i firmabilen och den är inte körbar för närvarande. David är dock helt ok och rådjuret dog vid kollisionen. 
Nu ska jag ta kväll, kram till er alla. 



Söndagskväll

Nu är det kväll och barnen har gått och lagt sig. Jag och David har beslutat att barnen behöver ta lite mer ansvar. Idag dukade jag fram mellanmål åt dem men de fick själv plocka bort det samt torka av bordet och det gick jättebra. Stolt mamma är jag :D
De klarar redan själv att fixa mackorna å allt under måltiden. Det bör dock nämnas att direkt efter mellanmålet fick de gå tillbaka till sina rum och fortsätta städa. Danielles kompis Fany har ringt flera gånger idag och varje gång har Danielle fått säga att hon itne var klar med städningen. Till slut tyckte väl kompisen att det var trist så hon ringde och frågade om hon fick komma och hjälpa till att städa, klart hon fick hon har ju faktiskt hjälpt till att stöka ner när de har lekt. Trots detta är Danielle ändå inte kalr med städningen och inte Eric heller, men de kommer få fortsätta imorgon när de kommer hem från dagis och fritids. Denna gången ska jag inte hjälpa till, jag vet ju att de kan!! De är bara envisa. De har fått en matpaus till ikväll då jag serverade alla tre pyttipanna. Vi har även bestämt att det varje dag innan någon tv slås på ska vara städat på rummen. På helgerna kan de få se lite tv på morgonen och sedan på kvällen. Ka hända att de kan få se ngn film på dagen i sitt tv rum om de vill det. Men annars ska det dras ner på tv tittandet för dem. Vi får väl se hur det kommer att gå :)

I eftermiddags har jag städat i klädkammaren där uppe, garderoben med lakan och barnens garderober. Har fått ihop en hel säck med barnkläder som pappa ska ta med till en han känner på jobb. Det är bra när kläderna kommer till nytta igen. Sedan har jag mest gått och plockat, vikt tvätt och sådant. Jag kanske är nitisk men jag ÄLSKAR när allt är där det ska vara, så lite som möjligt står framme osv. Blir det för stökigt omkring mig mår jag inte bra. 

David har fixat med kablar och sådant och varit och lämnat tillbaka släpet vi lånade för att få hem plattorna i helgen. 

Imorgon är det dags för jobb igen och jag hoppas det kommer finnas mer att göra än i fredags. Brukar vara lite mer på måndagar. Sedan ser jag inte fram emot tisdag med farfars begravning....de tkommer bli jobbigt men jag måste bara tänka åt hållet att han har det bättre nu än åt hållet att det finns ett tomrum efter honom. Lätt att säga svårare att göra men jag är stark jag klarar det. 
Nu gäller det bara att slappa för resten av kvällen, dricka min soppa och ta det lugnt. Har bara att jag måste slänga in tvätten i tumlaren när maskinen är klar. 

Kramar till er :)



Helg

Det var ett tag sedan jag skrev. Har haft några dagar som varit lite mer neråt men ändå inte så farligt. Veckan rullade på med jobb, gick tidigare i torsdags och fredags för det fanns ignet att göra och jag klarar helt enkelt inte av att sitta och kosta pengar typ...dumt jag vet men sådan är jag. Det värsta som finns är att vara på jobb när det inte finns ngt att göra.

I fredags var vi nere på festivalen och åt älgkebab, det är ett måste. Den var lika god som vanligt trots att mamma beställde med lingon på till mig ;) Sedan knallade vi så barnen fick åka karusell och Danielle fick rida. Det vanliga på festivalen typ. Men jag tycker nog att festivalen bara blir sämre och sämre eller så är man helt enkelt bara invand med hur det är varit där ett par ggr klart...men barnen hade skoj och det gör att vi har skoj. De gjorde airbrush tattoos istället för ansiktsmålning i år och det blev tufft. Måste komma ihåg att ta foto på det. Sedan bar det iväg hemåt och ungarna somnade på bussen hem till mamma och pappa där vi hade satt vår bil.
I lördags var jag och fixade mina naglar hos söta Louise :) Det är lika skoj att gå dit och snacka skit som det är att gå därifrån med snygga naglar. Denna gången blev det fransk manikyr med typ svart marmorering som flames typ. Passar till begravningen på tisdag. Ska lägga upp foto sen och visa. När jag kom hem satte jag igång och städa, gjorde en riktigt grundlig städning så det tog hela dagen typ. Passade på att flytta om lite i vårt sovrum oxå :)
Sedan på kvällen bar det av till staden med Åsa, vi hade det trevligt och satt mest och snackade. Vi har alltid trevligt när vi går ut. Jag var dock helt nykter och körde. Så det blev vatten för min del, men vem säger att man måste dricka alkohol för att ha skoj? precis :)

Idag har jag fått hjälp av David att hänga upp resterande foto på väggen, tidigare i veckan hängde jag upp alla barnens skolfoto som jag äntligen köpt ramar till. Då det var rea på jysk på ramar passade jag på att köpa en massa för att rama in familjefoton också. Dessa sattes upp idag. Foto kommer här:



Har velat göra det länge och blev riktigt nöjd med resultatet, men saknar foto på min brors sambo, så Daniel fixa det är du supersnäll. Gärna något på er båda och gärna inramat, lol.

Nedan kommer resultatet från skolfotona, först uppifrån och sedan nerifrån :





Nu ska jag gå ner och sätta igång en maskintvätt och se om jag kan hitta kabeln så jag kan dra in den till viasatboxen i vardagsrummet, se på en kanal och spela in på en kanal ftw...även om de tkanks einte finns så mycket så ska det fungera om funktionen finns, lol. Sedan måste jag upp och fixa till Danielles garderob, ska nog passa på att sortera ut lite för små kläder nu när de har vuxit som gräs...så då slutar det väl med att jag gör detsamma i Erics..lol

Sedan ska jag ta det lugnt och skönt hade jag tänkt, får väl se hur det går. För närvarande är barnen på var sitt rum med dörrarna stängda för att inte bli störda av varandra, de får komma ut igen när de har städat...grymt? Ja kanske men de måste lära sig att stökar man till får man städa upp...sådant e livet.

Kramar till er alla :)

Pendling...

Idag har vi beslutat att jag ska sluta pendla med tåg och buss till jobbet. Jag förlorar så mycket tid på det. Tiden med min familj kan jag inte sätta ett pris på. Det kommer kosta oss ca 1000:- mer i månaden men det är det värt. Jag kommer kunna lämna barnen lite senare på morgonen och jag komemr kunna komma hem senast vid kvart över fem istället för halv sju.  Så det känns bra.
Annars har det varit ännu en bra dag. Jobbet var trevligt som vanligt men dött dessvärre. Jag klarar inte att sitta och bara kosta pengar utan att jobba, tiden masar sig fram då. Men jag kan inte förstå att vissa kan sätta sig och spela spel när det inte finns annat att göra...men men...
Efter jobbet idag åkte jag inom banken så jag kunde ta ut pengar i växel så jag har till parkeringen på jobb. Det kostar 15:- om dagen, e ju knappt ngt jämfört med vad det vanligtvis kostar. Efter det åkte jag hem. Planen var att gå en lång promenad med vovven och dottern men regnet öste ner så det blev inget av med det. Men jag gick iaf en morgonpromenad på 20 minuter när jag vaknat imorse så alltid ngt. Hehe, ganska komiskt dock var att jag imorse kom till stationen tryckte biljett och allt och insåg att jag glömt min lunch, så jag fick köra idag så jag kunde hämta den. Förresten någon som behöver ett sommarkort till tåget eller bussen? :)

På en annan notis så är jag fortfarande supernöjd med ögonen efter operationen. Jag köpte ett par nya solbrillor i usa som såg ut som nedan:



Det är ett par Oakley Antix Limited Edition, men jag kände efter ett tag att dessa är för breda för mig, de kasar typ av...så någon som är intresserad av ett par brillor som typ ingen i sverige har? ;)

David var hos optikern i lördags och fick beställt nya glasögon, det var på tiden.

Däremot iaf tillbaka till solbrillor. Jag har äntligen hittat ett par som jag älskar!! Så jag köpte dessa istället som är ett par OAKLEY RYAN SHECKLER SIGNATURE SERIES SIDEWAYS. Ser ut som nedan, supersköna :)


Åsa var här ikväll och vi slappade. Åsa, sorry att jag somnade till filmen men d e typ d ja gör bäst ;) Det var iaf skoj att träffas och umgås lite. Jag vet att hon har det jobbigt just nu men hon kommer klara det och en dag kommer hon veta att hon gjorde det enda rätta.

Tja...d va väl allt för idag... :)


Suveränt :)

Så mår jag...helt enkelt suveränt. Livet är underbart :) Det var längesedan jag kände mig så här bra. Sopporna går bra och bara sedan igår gick jag ner 3kg. Nu kan det bero på att mitt glykogenlager i kroppen säkert var skyhögt efter allt smågodis i helgen, hehe. Men min motivation e på topp iaf :)

Varit en bra dag idag med. Jobbade halvdag sedan var jag hos doktorn på återbesök. Jag ska fortsätta ta tabletterna för insomning så det är skönt, jag hade nog inte sovit en hel natt på typ ett halvår men nu vaknar jag första gången när klockan ringer, det är underbart :) När jag varit där hade jag bestämt möte med mamma på söder för vi skulle göra lite ärenden tillsammans. Barnen har tagit ett skutt och det var dags för mig att hitta nya byxor till dem. Jag hittade några riktigt bra klipp på Lindex, hittade en hellång klänning till mig där oxå för bara 199:_ så d var toppen. Sedan fyndade jag lite på Esprit till mig och på Kappahl. Köpte D&G's light blue idag, den doftar underbart, min euphoria blossom är näst intill slut. Sedan åkte vi till begravningsbyrån och lämnade en skiva till farfars begravning nästa vecka, efter det bar det av mot skopunkten så jag kunde köpa de dära skorna i rätt storlek...hmms...hittade ett par sandaler i gympaskostuk till Danielle då fötterna växer så d knakar...efter det lämnade jag mamma och tankade på vägen.
När jag hämtade Eric ringde David då vi hade bestämt att jag skulle hämta honom hos bilverkstaden (hans bil ska få bytthjullager då den väsnas en massa) så då packade jag in abrnen i bilen och åkte dit. När vi precis kommer hem messar en vän att han e hemma nu för vi hade bestämt att vi skulle ut å gå :) Så jag for iväg till nyhamnsläge med Flippa och tog en promenad :) Vi kom underfull med att vi har ännu mer gemensamt och vänskapen känns bra :)
När jag kom hem var klockan tjugo i åtta. Då städade jag undan lite här hemma och det var dags för barnen att lägga sig.
När de lagt sig drack jag min soppa och fixade lite andra viktiga saker som att förbereda för räkningarna denna månaden (har allt i ett speciellt ekonomiprogram).
Nu slappar jag på soffan, bränner en cd till bilen och dricker mitt forrest fruit tea och känner att livet är helt underbart i allmänhet :)

Förresten kan jag informera att testet var negativt ;)


Måndag hela veckan

Det hade varit najs med måndag hela veckan om det innebar att alla dagar var som dagen idag. Jennie det är så underbart att du är tilbaka från semestern!!! Jobbet e fan så mycket roligare när vi båda är där :) Idag har jag lärt känna någon ny. Eller börjat lära känna. Varför har jag alltid lättare att bli kompis med killar? Jag har svårt att vara polare med tjejer oiftast för de är falska...sna´ckar bakom ens rygg, kan itne acceptera att man itne alltid tycker som dem, långsinta, kan inte säga vad de egentligen tycker och tror man kan läsa tankar...fast jag har några få bra tjejkompisar som jag känner mig bekväm med. Tack Åsa, Linda, mamma och jennie...däremot hade jag gärna hittat på ngt mer med jennie utanför jobbet vi har så jäkla skoj :)
Iaf så verkar min nya bekantskap riktigt schysst, någon man kan snacka om allt med. Jag hoppas på en bra vänskap så vi får väl se :)
Jobbet har varit segt idag då det varit lite att göra men vad gör det när man trivs som fisken i vattnet?? :)

Idag började jag på helfart igen på sopporna, nu jäklar ska det här bli klart, dricker soppor tills jag e helt klar nu med undantag givetvis för en älgkebab på hbg festivalen ;) Mycket rörelseglädje ska det bli oxå, man mår så mycket bättre när man rör på sig :) Idag blev det en promenad på lunchen med jennie och en promenad ner till stationen efter jobb. Imorgon e d långpromenad och på torsdag e det jujitsu och söndag jujitsu där emellan ska jag få in ngt mer. Jag e motiverad som satan och ger jag mig fan på ngt så klarar jag allt :)

På en annan notis så har jag varit skum på sistone, haft en aptit som en häst, mått illa, halsbränna, trött, tonorshy, huvudvärk...alla symptom som tyder på ja...ni förstår....så imorgon måste jag testa...

Tänkte avsluta med lite foto efter ommöbleringen i vardagsrummet :)










Oxå sista bilden som är allt man behöver, vårt sk kontor (förutom själva datorn då): Det innehåller Skrivare/Kopiator/scanner/fax, modem/router, NAS, Telefon, Två ip telefoni dosor.






Is it true? Is it over?

Idag har jag faktiskt haft det trevligt. På förmiddagen mös jag och maken och kollade på Transformers. Först hade jag fått frukost på sängen. Sedan var jag hos Louise på Poshshop och fixade iordning naglarna. Sen var vi och åt på Sillen och Makrillen för att fira min födelsedag. Det var vi 4, mamma, pappa, daniel och ulrica. Väldigt trevligt även om maten inte var den bästa...sen åkte vi hem till mamma och pappa och efter en stund började jag känna mig nere igen..suck...
Imorgon åker mamma och pappa, hoppas veckan går snabbt,

Jag vill låta er höra två underbara sånger. Den första tillägnad farfar och den andra lite mitt humör...


Vad är ett liv värt?

Min farfar gick bort igår. Han var allas Farfar, den bästa farfarn någon kunde önska sig. Varje gång jag såg honom berättade jag att jag älskade honom och det är jag glad för. Önskar jag hade hälsat på honom sedan han kom hem från sjukhuset men när jag träffade honom på sjukhuset sken han upp som en sol och skämtade som vanligt. Det gick så snabbt. Så många frågor...de säger att han dog i sömnen, men vem vet om han vaknade till precis innan i extrem smärta innan han drog sitt sista andetag? Sådana saker gör mig rädd, han var ensam på rummet så ingen kan veta.

Jag känner mig ledsen, ovanpå allt vill jag fnnas där för de andra som är ledsna, t.ex. mina föräldrar. Jag vet hur svårt det måste vara för dem men jag klarar inte att vara så stark som jag vill vara. Känner att hela tillvaron jag kämpat hårt för sedan i höstas sakta faller ner igen, känner hur ångesten kryper fram över hur jag kände förr...men så kan det väl inte vara, jag äter ju min medicin. Känner mig bara värdelös igen. Känner att det spelar ingen roll att jag fyller år imorgon...det är bara jag ingen ska behöva bry sig om mig, lägga energi på mig när det finns bättre saker att lägga den på.

Vill inte vara hemma imorgon egentligen, men det blir nog så ändå...vet inte, känner mig mest bara ivägen. Känner mig som en börda och det minsta jag vill är göra saker värre...varför kan jag inte bara tycka om mig själv...varför måste jag falla nu? Förtjänar jag det? Kanske det är så. 

Känner mig rädd över nästa vecka när mamma och pappa ska åka bort, varför? Jag känner mig ensam när de inte är hemma, trots att jag ahr min familj...då den dagen kommer då de går vidare här i livet kommer jag falla i bitar....hoppas det dröjer väldigt länge tills dess...


Hoppas jag inte gör fler ledsna för detta men jag måste få skriva av mig.

It's been awhile....

Det var ettt ag sedan jag bloggade nu. Inte så där upermycket har hänt egentlgen. Har varit underbart väder. Upptäckt att jag inte tycker det är så olidligt varmt som många andra tycker, jag njuter i fulla drag :) Blev nog värmeskadad i USA, lol.

Poolen igår hade 34 grader, det var dock inte så svalkande. Men ändå rätt gött att flyta omkring där. Jobbet går kanon och jag älskar verkligen att gå dit varje morgon. Hoppas bara sommaren inte blir för död på telefonen för då kommer jag bli rastlös...blir det när det finns för lite att göra...

David har stakat ut lite till uterummet och nu är plasnen att börja gräva och måla klart huset. Jag har tagit ledigt mån-ons nästa vecka. Tror inte jqag kommer våga klättra upp och måla men kanske kanske jag klarar gräva lite? Vem vet...

Danielle och Eric går på simskolan varje dag och idag hade de varit superduktiga :) Jag har blivit öm i gommen men fattar inte varför..har inte ätit ngt vasst...
På fredag är det familjefest hos brodern och det ska bli intressant. Lördag är det 50års kalas hos min morbror.

Nu har jag läst ut bok 3 i twilight serien och den är fortfarande lika bra :) Mycket mer har jag inte att skriva.

Kram

RSS 2.0