Dag 26?

tror d e dag 26, hehe. Idag har jag faktiskt tagit en  halv sjuk dag och en halv föräldraledig dag. Jag vaknade med grym mensvärk...sorry för för mycket info. Jag har inte haft mens på 6 år och har en hormonspiral så jag vet inte varför jag helt plötsligt fick det. Spiralen ska inte bytas ut förrns nästa år. Men blöder rejält och ahde grymt ont. Kom inte ihåg hur ont jag brukade ha, men nu vet jag...Hoppas jag inte blöder i 2 veckor som jag gjorde förr bara. Det har dock lugnat sig lite redan. Andra halvan gick åt att lämna Danielle på fritids och underhålla min lilleman eller liten och liten han är trots allt 4 år. Med ett grymt humör för tillfället. 

Sopporna går det bra med, och olivoljan går lätt att få ner 5 msk av fortfarande. Snart är jag under 78kg, helt otroligt, kanske redan är med tanke på att jag då har mens och man brukar väga lite mer då. Imorse stod vågen på 78,1kg. DVS imorse slog jag exakt 10kg's gränsen. Gött. Helgen ska väl vara rätt lugnt inga direkta planer mer än att vi behöver börja sätta upp en bit staket där häcken togs bort i veckan samt att min make ska jobba en del en av dagarna.  

Dag 25

Inte skrivit på ett par dagar nu och mamma klagade ;)

inte mycket som har hänt. Igår var det XV möte och det var trevligt som vanligt. Min lilla bild fick iaf godkänt trots att inget klister eller klippande var involverat. Jag kämpar på med sopporna. Igår var det nära att jag fuskade för jag mådde allmänt kasst. Frågade om det var ngt man kunde göra för att ge viktminskingen en extra push, fick som svar 5 msk olja om dagen...inte tänker jag iaf ta linfröolja så ofta för den är så grymt rälig. Men mamma hade olivolja hemma som jag fick och den smakar inget alls så den kan jag till och med blanda i de kalla sopporna. Så lätt fyra matskedar till den varma soppan på kvällen och en i den kalla på morgonen. Får väl se om det gör ngn nytta, fem dagar ska jag ta så mycket. Känns bara skumt att hinka i sig olja...

Idag hade jag enligt min våg hemma gått ner 10kg men inte enligt xv vågen igår. Då var det bara 8,5kg typ. Men hade rätt tjocka kläder på mig och det var ju på kvällen.

Idag fick jag lätt på mig skärpet som mamma och pappa köpte till mig i Thailand och det är trevligt. Danielle håller på att inskolas på fritids denna veckan så eftermiddagarna igår, idag och imorgon går till att sitta där och vara med. Hon älskar det så det ska nog inte vara några problem. Nu är det snart dags att åka till jobbet. Tack och lov att det är inskolning imorgon med så jag bara jobbar fram till lunch för då missar jag jobbets pizzafredag som vi har en gång i månaden, så slipper jag bli frestad av det.
Hoppas bara jag inte börjar må idag som jag gjorde igår. Vill inte bli sjuk, så mycket på jobb som måste göras nu inför ADSL släppet i juni. Nu ska vi ju ha både adsl och ip-telefoni men jags ka ensam ta hand om ADSL biten...lite nervöst men det löser sig. Sa till min chef igår att jag vill ha mitt lönesamtal...så vi ska ha möte nästa vecka. Men det blir nog mest ADSL snack, tror inte jag får mer i lön då budgeten för företaget är snål.

Blev erbjuden ett bra betalt jobb i danmark men orkar inte pendla så långt varje dag....

Vicke: jag ska maila mina steg till dig ikväll om jag hinner. :) och grattis :)

Dag 23

Jag känner mig lite uppgiven, jag verkar ha stått stilla med vikten sen typ i fredags...men jag har inte fuskat eller ngt...igår drack jag bra med vatten oxå. Ändå står jag stilla...någon annan som vet vad det kan bero på eller har upplevt det? Jag vet ju att jag är i ketonfas iom stickorna...så varför går jag inte ner i vikt??

Annars var dagen bra igår, det blev en förlikning på rättegången så äntligen är kanske tvisten över mellan parterna. Sen hem och sov faktiskt en liten stund innan jag hämtade barnen. Sen hämtade jag dem och när David kom hem åkte vi till badhuset och badade i lite över en timme. Givetvis had ejag tagit min morgon promenad också...

Idag ska jag jobba sen till optikern sn till farfar och åka med honom till posten och blomsteraffären. Sen hem. Så dagen är fullplanerad.

Annars händer det inte så mycket....

Måndag

Nu är det måndag morgon. Idag ska jag spendera dagen i Malmö som stöd åt en god vän under en vårdnadstvists rättegång. Det där lät lite konstigt.
Igår var det härligt väder. Vaknade vid 8, barnen sov ju över hos mormor och morfar, gick upp och funderade på om jag verkligen orkade gå min morgonrunda. Frågade maken om han ville följa med mig och han sa ja så tack vare det så gick jag. Det var trevligt att han följde med. Sedan hem och satte igång att städa. När vi var klara med det kom barnen hem och jag tvättade då bilen med dem och de tvättade sina cyklar. Sen var grannens barnbarn här och lekte med dem.

På kvällen satte jag mig och jobbade hemifrån i 3,5h eftersom jag ska vara ledig idag. Sen gjorde jag min målbild som var läxan till XV på onsdag och fyllde i den andra läxan i boken. Iventerade också sopporna och srev en ny lista på avd jag ska köpa. Så en del saker gjorde och en relativt produktiv dag. Men däremot har jag varit dålig på att dricka vattnet denna helgen och det syns faktiskt på vågen. Jag ä dock fortfarande i Ketonfas eftersom jag kissar på stickorna och kan se det. :) Det är rätt skoj faktiskt att ha sådan koll, lol.

Mitt mål blev kanske inte riktigt som man ska göra det men ni kan se här nedan:
 
image6




Så där blev det. Jag ville inte klistra mitt ansikte på någon annans kropp, jag känner mig inte bekväm med att "låtsas" vara någon annan, jag är jag. Vare sig jag är stor eller liten. Så tror ni det blir godkänt?

Dag 21

redan skriver man dag 21....enligt min båg är det nu 9kg ner. Men jag märker ju att kläderna siter lite lösare men någon strlek skulle jag inte sga att jag ändrat...

Igår var dagen helt ok, var inge problem med att handla godis och wienerbröd med farfar. han sa nog tusen ggr vilken bra dag han tyckte det varit. Jag måste se till att hälsa på honom en gång i veckan. Sagt att jag ska dra ut honom och gå ett varv runt husetregelbundet. Han har lite problem med hälsan så det vore gott för honom. Han är så ensam och jag har dåligt samvete att jag itn etar mig en timme i veckan och hälsar på honom när jag vet att det betyder så mycket för honom så det ska jag försöka göra från och med nu. Tisdag har vi bestämt att jag ska hämta honom efter jobb och åka till psoten och blomsteraffären. Han blev jätteglad när jag ville göra det med honom. Men igår så var han riktigt trött när vi kom hem till mamma och pappa fr att dricka kaffe efter utflykten till örkelljunga. Så David (min make) körde honom hem efter bara en liten stund så han kunde vila.

På kvällen kom utmaningen med stort U. De grillade och jag å mamma satt där med våra sparris soppor. Men VI KLARADE DET. Fy va vi e duktiga. Jag är så glad mamma och jag gör detta tillsammans. Ävn om pappa lyckats gå ner 5kg sen mamma började med sopporna genom att äta mindre portioner antar jag. Sen såg vi schlagern och då åkte godis och så fram till barnen men det frestar mig inte så då var faran över. faran var egentligen över bara jag druckit min soppa för då var jag mätt och ville int eha ngt att äta. ja...vann rätt låt?? lol. Jag tycker det är synd att Sverige fick så lite röster och förstår det inte riktigt då jag tyckte det var många dåliga bidrag...men Ryssland var väl ok. Dima Bilans förra schlager lt tyckte jag dock var bättre.

SÅ igår var det 3 påsar på fem mål som vanligt, det fungerar rät t bra för mig, däremot var jag inte så bra på att dricka mitt vatten. Men 2,5l fick jag ner.

Glömde berätta att dagen började med min vanliga promenad och sen hem och klippte gräset i 40 minuter. Så det blev gjort innan vi skulle iväg.

Lördag

Nu har jag inte skrivit något på ett par dagar. Har varit så hektiskt med allt denna veckan, jobb och hushåll, lol. Haft massor att göra. Idag har jag redan gått mina 30 minuter och druckit en halv soppa. Snart ska jag bege mig ut och klippa gräset innan det är dags att göra sig iordning och åka och hämta min farfar som ahr ftt för sig att de har godast wienerbröd i örkelljunga så han ville dit å handla. Så jag tänkte köra honom dit och på vägen även ta gotteboden som ahr väldigt billigt godis och nötter. Jag vet...vilka frestelser, men det är lugnt, jag längtar inte efter sådana saker så det gör mig inget...hehe säger jag nu...
barnen ska jag lämna hos mamma och pappa innan vi kör och sen när vi är tillbaka ska vi dit och grilla ikväll och kolla på melodifestivalen...det å andra sidan blir inte lätt men mamma dricker ju också soppor så jag är inte ensam.

jag köpte keto stickor igår på apoteket och nu vet jag att jag verkligen är i ketonfasen, lol. Rätt händiga om jag får säga mitt. De sista dagarna har det kännts som om jag har hår i bakdelen av munnen och halsen...så torr...något tips? säg inte drick vatten för det hjälper inte...lol. Å sb12 kommer itne riktigt bak dit det känns.

Jasg har iaf nått ett delmål, jag är under 80kg nu enligt min våg här hemma, så lite har jag inte vägt sedan innan jag avr gravid med danielle och hon är nu 5!! Nu är det "bara" 18kg kvar till min målvikt...lol.

Dag 17

Idag har dagen varit helt ok. jag började med att gå min promenad och vädret var skönt. Sen var det jobbet. stack iväg för en tid hos optikern och fick nya linser som jag ska testa, men den ena verkar skava. får ge det ett par dagar. Sen tillbaka till jobb. Vi har sååå mycket att göra att det är övertid hemma som gäller. Sen efer jobb var det XV träff 3. jag gillar verkligen träffarna även om det känns som om jag är den enda som pratar och frågar saker...sen trnade jag och mamma och sen hem. hade lovat en av våra kunder att hjälpa honom installera telefonen över telefon hemifrån ikväll så jag ringde honom och fick igång telefonen. Alltid skönt att få igång tjänsten hemma hos någon som haft problem.

Stora vägdagen idag och vågen stannade på 81,1kg, dvs 7 kilo på 17 dagar. det är helt ok även om min våg visar nästan 8kg på morgonen ;)

Idag åt jag en halv jordgubb till frukost en halv på förmiddagen, en halv choklad till lunch och en halv till mellanmål. Sedan åt jag en hel svamp med en msk linfröolja på kvällen.

Massor av steg har jag fått ihop idag med all träning. Anna, vår coach, sa åt mig att jag får inte träna varje dag, men ca varannan. Det tror jag inte jag kommer kunna hålla...

Dag 16

Nu har jag blivit förvirrad i dagarna, jag är ju på dag 16 idag....

Idag hr varit en lite jäklig dag. inte bara för sopporna men även för att jag ahr så grymt ont i ryggen. Fick massage igår och kan svära på att jag ahr blåmärken så hårdhänt som hon var. jag kommer inte våga göra det igen tror jag. Annars är jag som vanligt sugen på en stor bit kött...lol.
 
Jobbet var hektiskt med mycket att göra men jag klarade inte sitta efter 16 så jag fick gå hem och jobbade sen sista timmen hemma och lite till så jag jobabt in tiden jag ska gå tidigare imorgon för XV mötet. redan möte två. även om det känns som om jag ätit soppor länge så känns det inte så länge, klart lite över 2 veckor e kanske inte så länge.

Idag tar jag det lite lugnt, gick min morgon runda men utökade den till 24 minuter men ingen mer träning idag. Måste vila ryggen.

Idag åt jag en halv persika till frukost och en halv på förmiddagen, en halv blåbär till lunch och en halv ill mellanmål. Sedan en hel grönsak med en msk linfröolja på kvällen. Vatten har jag druckit som vanligt ca 3 liter förutom sopporna.

Mamma har nu också en omron så nu kan hon med hålla koll på sina steg ordentligt, denna fick hon i morsdagspresent av mig trots att hon inte köpte den den dagen jag sagt. Jag hade nog int ekalrat detta lika bra om vi inte hade gjort det båda två.

Förresten de nya måtten från i söndags är (gamla inom parentes):

Överarm: 29 (30cm)
Midja: 109 (113cm)
Höft: 111 (114cm)
Lår: 66 (67cm)
Byst: 113 (115cm)

Totalt 11cm bort på 2 veckor.

Dag 14

vet att det nu är dag 15 men den skriver jag om ikväll. Igår var det hektiskt. Hela dagen började fel. Eric kissade på sig när han vaknade och då var det bara att duscha av honom. Sen glömde jag nyckelkortet till jobb så jag fick hämta det när jag kom på det. Sen halvvägs till jobb igen kom jag på att jag glömde min träningsväska då jag ahde tänkt gå till gymet efter jobb. Dagen började dock med att jag vaknade av min underbara promenad. men det var lite kallt. Sedan på jobb så är det faktura körning vilket innebär att alla är som tokiga och arga som bin över kosntader de fått men itne tycker de skall ha. Så det var ingen skoj dag på jobb och många på kö även om vi gjorde vårt bästa får man en massa skäll. Det har jag lärt mig av mitt yrke, när jag ringer en kundtjänst är jag trevlig istället för arg och skrikig för då får jag bättre hjälp.
På lunchen på jobb var det att mixa ihop shaken och ta med den i bilen, hem och hämta träningskläderna. Efter jobb var det ner till Friskvårdshuset och träna. Jo just det, på jobb igår fick vi massage och idag känns det som jag har blåmärken på ryggen, ska nog be hene att inte ta i så nästa gång.
Efter träningen skulle jag hem till mamma och pappa och hämta stövlar jag bett mamma åka och köpa till barnen då jag kom på att deras är för små och itne hann dit själv.
Väl hemma skulle vi kolla på grannens gamla Golf för David behöver en liten bil att köra till och från jobb med. Så han provkörde den och visst den är gammal och lite sliten och har vissa små fel. Men för 4500:- var det inget snack om saken, den är ju besiktigad och skattad i julas. Så då blev det bilköp som gäller from idag så idag måste jag teckna försäkring till den. Sen var jag så grymt trött, låg och halvtittade på en film men somnade...

Jag drack en halv chokladtoffe till frukost och en halv till förmiddagsngt, en halv jordgubb till lunch och en halv till mellanmål. Sen en hel svamp med en msk linfröolja till kvällsmat.

Dag 14

Snart har det gått två veckor. Jag känner mig positiv och är snart under 80 strecket enligt min våg. Det innebär 8kg nästan på två veckor, helt otroligt. Nu börjar folk erkligen påpeka att det syns. Det är skoj och motiverande att höra det.

idag har varit en riktigt aktiv dag. Började med att jag försökte hitta någon dum bortförklaring för att inte gå min morgonpromenad, men jag tog tag i mig själv och gick. Det var lite vindigt men det gjorde bara att jag vaknade ännu mer. Sedan hem, åt, mata barnen samt packaryggsäckarna för att bege sig till karlslundsbadet. Där var vi i två timmar och badade med abrnen, de älskade det och Danielle speciellt älskade vattenrutschkanorna. Sedan hem och då dammsög jag trots att jag gjort de tigår låg det tussar. Katterna fäller som såll för tillfället. Sedan torkade maken golven. jag putsade alla fönster på nederplan och plockade upp allmänt. Tvättat en massa maskiner tvätt idag och viket tvätt och lagt in den i garderoberna.

Men av allt som jag gjort idag är jag mest stolt över vad jag gjorde direkt när vi kom hem från badet. jag lagade hamburgare och Pommes till barnen och maken på barnens begäran. Jag som varit så sugen på just hamburgare denna helg. men jag klarade det. Tog även hand om all disk så maken fick en paus från köket då jag inte hjälpt till där så mycket sedan jag började XV.

Idag har jag ätit en halv choklad till frukost sen en halv innan vi begav oss till badet. När vi kom hem blev det en halv blåbär och sedan efter ett par timmar en halva till. nyss har jag klämt i mig en grönsaks soppa. 

Är det bara jag som knappt orkar få i mig en hel påse??? jag håller på att spricka... 

Testade kardemumma ochkanel i chokladen idag...men det bara sjönk...

Dag 13

Lördagen nästan över. Idag har jag inte gjort mycket känns det som men det är nog en del ändå. Direkt när jag vaknat tog jag Flippa och gick min 20 minuters pomenad. Sedan hem och drack en halv shake. Sedan slumrade jag faktiskt till ens tund igen innan jag började städa hela huset grundligt. Damma, dammasuga osv. Dammsuga behövs oftare än en gång i veckan men damma gör jag abra en gång i veckan. Efter städning åkte jag och hämtade en kompis som skulel hälsa på under eftermiddagen. Tog med honom till väla för att köpa katthalsband till katterna samt ett par nya träningsskor. behöver ett par att ha inne nu när jag börjat använda mina ute till mina promenader. Sedan åkte vi hem och kollade en disneyfilm med barnen. Danielle är för söt. När jag kommer hem med Hans som kompisen heter säger hon skulle du inte ta med din kompis hem mamma? jag svarar jo han är ju här. Då säger hon men jag trodde att det var en flicka eftersom du är en flicka. Hehe, barn är för goa.
Jag är stolt att jag klarade sitta och titta på när Hans käkade ppå Burger King, jag som älskar Burger king...deras dubbla cheeseburgare är mina favoriter...

Idag cyklar jag faktiskt inte då jag lyckats få ihop 13k steg utan cykling. En dags vila från cykeln är nog bara bra.
Imorgon tänkte vi åka till karlslundsbadet i Landskrona med barnen och där lär man nog få en del motion. Undra om barnen vågar åka rutschkanorna. Vi får se vad vädret ger imorgon...

Idag ahr ag druckit en halv jordgubb till frukost sen en halv jordgubb till lunch. Sen en halv persika till mellanmål och en hel svamp till kvällsmat. har alltså en halv persika kvar att dricka som jag tänkte ta nu.
Tror ni det är dåligt att dricka den så sent? hade det varit vettigare att skippa den?

Dag 12

Idag började jag dagen med att gå upp 5 och gå en 20 minuters promenad med vovven. Hon var efter mig redan dnär jag klev ur sängen och ville ut och gå. Hon tog ocks tyckte för det igår, lol. Jag tycker fortfarande det är helt underbart med den promenaden. Den ska vi definitvt få in som vana och Flippa gör att jag håller tempot och är så duktig som inte stannar.

Sen var det jobbet och det var rätt lugnt på förmiddagen men på eftermiddagen började det ringa på som tusan. Jag jobbar som support tekniker på ett IP-telefoni bolag men svarar även i deras vanliga kundtjänst. Älskar mitt jobb men faktura perioden är inge skoj. Man blir utskälld av var och varannan kund när det enda man egentligen vill är hjälpa dem. Är det ngt jag har lärt mig av mitt jobb så är det att vara snäll och vänlig när jag ringer en kundtjänst. När klockan var 16 var det skönt att gå hem.

Sen hem och jag däckade faktiskt på sängen en halvtimme var helt slut. Maken vaknade mmig att det avr dags att äta kvällsmat. Vi hade bestämt att familjen skulle äta soppa tillsammans. De fick en broccoli-potatis soppa och jag drack en sparris som jag idag endast la i en msk linfröolja och hackade lite färsk vitlök i. Tror jag tog lite för mycket vitlök så nu känner jag abra vitlöken istället för den andra lukten från munnen, lol.

Sa till mamma idag att om hon tog sig till XV idag och köpte sig en omron skulle jag betala den så hon fick den i morsdagspresent, men hon tog sig inte dit. Skyllde på att magen kändes konstig. Synd...nu får hon ngt anant istället. Eller tycker ni jag ska ge henne en ändå? jag vet att hon vill ha en....

Ska snart cykla mina 20 minuter för att få ihop till de sista stegen. har börjat föra en träningsjournal där jag kan se vilket typ av motion jag har gjort samt hur mycket totalt det blir i steg, bra så man kan hålla koll på allt.

idag har jag ätit en hel chokladtoffee till frukost (det avr ett totalt misstag för maken stod och pratade med mig så jag tänkte mig inte för och sen var jag proppmätt :( ) sen en halv vanilj till lunch och en halv till mellanmål och till sist en hel sparris till kvällsmat. Vatten ahr jag druckit i vanlig mängd runt 3-4 liter.

Lite rädd för helgen med barn som säger de är hungriga hela tiden men det gick förra helgen så varför inte denna? :) Vi hoppas på underbart väder denna helg så man kan vara ute massor :) Vill bara säga att jag mår SÅ BRA!!! Bättre än jag mått på länge.

Före Xtravaganza

Dessa foto är tagna den 9/5 då jag började med Xtravaganza. Då vägde jag 88,1kg och ahde måtten:

Överarm: 30cm
Midja: 113cm
Höft: 114cm
Lår: 67cm
Byst 115cm

image4

image5

Nu så :)

Jag har nu flytta mina gamla blogginlägg till denna sidan istället då jag tycker denna bloggen verkar bättre :)

AngelsAim | 15 Maj, 2008

Dag 11

Idag fick jag sluta tidigt på jobb för det fanns inget att göra. Jag åkte och beställde mina glasögon men skippade solbrillorna med slipning för jag tyckte det blev för dyrt. Sen åkte jag å handlade linfröolja och kardemumma, köpte även lite godis till barnen som jag ville de skulle få för att känna på att det var speciellt för mamma hämtade dem tidigt idag. Så efter affären hämtade jag barnen sen åkte jag hem till mamma och pappa och lämnade mammas linfröolja jag köpt åt henne.

Men det största jag gjort idag var att jag faktiskt gick upp klockan 5 imorse istället för 5:30 och gick en promenad på 20 minuter. Tog med mig vovven och hon stannade inte en enda gång. :) Hon var faktiskt den som höll tempot uppe min älskade Flippa. Måste säga att jag vaknade så bra genom den promenaden, det måste bli en ny vana så jag ska upp imorgon bitti igen.

Sen skulle jag få i mig linfröolja idag...fick lite olika besked på hur mycket så jag tog två msk. Men FY HELVETE. jag höll på att spy...och nu kör det som tusan i hela magen...Jag dricker bara en varm soppa om dagen och tror inte jag skulle klara ta den utan att blanda ut den. Hur gör ni andra som använder linfröolja?

Idag ahr jag ätit en halv blåbär till frukost, en halv blåbär på förmiddagen, en halv jordgubb till lunch och en halv jordgubb på eftermiddagen samt en kyckling till kvällsmat. Promenerat 20 minuter och funderar på att cyka om magen lugnar sig lite.


AngelsAim | 14 Maj, 2008

Första gruppträffen

Så, nu har jag vari på första gruppträffen. det var faktiskt väldigt trevligt och jag gillar Anna som håller i vår grupp. Är dock lite skraj över att vi ska ha sommaruppehåll i träffarna precis när det verkar vara dags att gå in i halvfart.

Jg är inte den som stirrar mig blind på vågen men jag ser det som en skoj sak, men jag gilar inte vågen nere på xv här, enligt den hade jag bara gått ner 3,9kg på en och en halv vecka och enligt min våg har jag gått ner 5,2kg. Klart hemma väger jag mig på morgnarna och där på kvällen, det kanske inverkar...

Efter träffen tränade jag och mamma och jag är så stolt över henne :) När jag kom hem doftade hela huset av spagetthi och köttfärssås..mmm...det luktar sååååå gott. men jag drack duktigt min halva persiko shake som jag ahde kvar för dagen.

Jag har även fått ta en nexium för magen då jag ahr sån grym halsbränna, hoppas det inte stör ngt bara....funderar även på att börja ta omega3 varje dag, vad tror ni? Omega3 eller blanda en tesked olja i soppan, vilket är bäst?

Annars har jag jobbat idag som vanligt och fått gjort en massa, har mycket energi trots äckelkänslan i munnen och att jag är konstant törstig.

idag köpte jag även en Omron stegräknare nere på friskvårdshuset så imorgon ska jag börja mäta stegen. Ska bara ställa in den med uppgifterna först. Jag har även numera tänkt iaf försöka gå upp klockan 5 på morgonen för att gå ut och gå i 20 minuter. brukar ananrs gå upp 5:30. Vi får se,, jag ska ge det några försök. Får väl se till att gå och lägga mig i tid helt enkelt. Haha. lättare sagt än gjort men det ska försökas iaf.

Igårkväll lyssnade jag som vanligt på mental träning innan sängdags men jag avr helt slut och lyckades somna till den, vaknade så var det spår 5, lol. Dags att stänga av...

Ikväll ska jag ta det lugnt och dricka en massa vatten för jag dör av törst, men max 5 liter per dag är det, tror jag ligger på ca 4 liter om dagen så d e nog rätt ok.

Idag har jag druckit en choklad till frukost sen en grönsak till lunch en halv persika till mellanmål och en halv persika på kvällen. Samt tränat på gymet på friskvårdshuset.


AngelsAim | 13 Maj, 2008

Tisdag kväll

Då var dagen avklarad. jag fick inte gjort hälften jag skulle göra ikväll. Jobbade hela dagen som vanligt, inget nytt där. Sen optikern och gjorde synundersökning för nya linser och nya glasögon. nu ska jag abra välja mellan de bågar jag lånade hem, funderar även på att införskaffa ett par slipade solglasögon.

Det tog typ hela kvällen att välja bågar och sedan apoteket och köpte SB12 för jag dör av min egna andedräkt. Sen stannade jag till och köpte en ny cologne till maken som en present även om han säkert hade föredragit verktyg eller ngt, lol.

Jag skulle dammsugit men klockan var 8 mär jag kom hem och jaga vr helt slut. Har ont i magen och halsbränna....så idag vilar jag. har fixat läxan inför xv imorgon samt skrivit upp vilka soppor jag ska köpa. Ska lyssna på mental trning idag igen innan jag somnar. Imorgon är det full rulle med jobbet sen xv sen träna.

Idag har jag druckit ca 3 liter vatten och en jordgubb till frukost, sparris till lunch och grönsak till kvällsmat.

Nu ska jag slappa lite innan det är dags för sängen.


AngelsAim | 12 Maj, 2008

Måndagen kväll.

Idag ahr varit en helt o dag. Var så stolt att jag redan vid hade fått i mig två liter vatten. idag har jag nog totalt utan sopporna fått i mig 4 liter vatten. Det avr lite segt på jobb idag, inte så mycket att göra.

Efter jobb åkte jag abra hem och hämtade Danielle och våra baddräkter sen for vi iväg till badhuset. Det kommer nog ta några gånger bara att få henna att vänja sig vid vattnet och känna sig bekväm med att doppa huvudet och lära sig flyta. Vi får leka fram det. Nästa gång ska maken och sonen också följa med har vi bestämt. Tanken är en gång i veckan från och med nu. Kanske under lekfasen blir badlandet i landskrona någon gång istället. Efter det var det hem och i säng med barnen. Sedan var det vika tvätt, inte lite heller, och när jag kom upp med tvätten på Danielles rum så hade hon en så faslig röra att jag tyckte inte det var hållbart så maken och jag städade till det lite snabbt. ¨

Drack en jordgubb till frukost och sen en svamp till lunch. När jag kom hem slängde jag i mig en halv kyckling innan badet och sen den andra halvan när jag kom hem. Jag har inte cyklat på motionscykeln idag för jag orkar verkligen inte efter all städning, vika tvätt, bad och jobb. Jag tycker det har gett tillräckligt.

Förresten så måste jag berätta att den frusna chokladen var helt ok, dock lite isig. Fick låta den tina lite och då blev det snarare som en iskall shake, lol.

Imorgon är det jobb och sen optikern. har inte bestämt om jag ska ner till xv gymmet eller träna hemma imorgon.

Nu har jag alltså på en vecka gått ner 4,8kg, det är väl rätt skapligt tycker jag. Kan ju trots allt inte låta bli att väga mig varje morgon.

men jag är motiverad och tycker inte ens att det var så hemskt att sitta och dricka min soppa på lunchen i lunchrummet. Har itne haft tid att tänka på amt idag, lol.

Nu ska jag försöka slappna av och lyssna på lite mental träning.


AngelsAim | 11 Maj, 2008

Söndags kväll

jag vet att det kanske är mycket med mer än ett inlägg per dag men jag skriver lite när jag känner för det :)

Idag ha varit en bra dag. Har en halv persiko påse kvar att dricka lite senare när barnen har gått och lagt sig. den smakar nästan exakt som de där sockriga persiko godisarna ;) Massor av vatten har jag nog druckit idag...tror jag...lol. Svårt att hålla koll när barnen dricker av samma och vi fick en god vn på besök med hennes barn.

Dagen började kanske inte så bra efter förra inlägget, gick ut för att ta ut barnens pool från förrådet men lyckades fastna med den och riva sönder den så det var bara iväg att köpa ny. Stannade först till hos mamma och pappa och hämtade gurkplantor och en tomatplanta som de hade odlat upp åt mig. Samt den elektriska pumpen så vi slapp blåsa för hand ;) Sedan var det iväg till toys r us men de hade inga roliga poolar ännu. Så vi åte till city gross, de hade inte heller några direkt roliga men iaf en som var bättre, vi brukar gå igenom två per år så jag hoppas nästa blir roligare. Vi har sagt att vi ska skaffa en stor pool när barnen lärt sig simma, än så länge är de bara 4 och 5 och jag är lite rädd för att släppa loss dem i trädgården med en djup pool innan de kan simma själv. Eftersom jag ahr kort på Nautilus så har jag bestämt att jag ska ta med Danielle vår dotter som är 5 till simbassängerna en gång i veckan och lära henne simma. när hon kan så är det Erics tur. Det ger mig en stund ensam med ett av barnen samt lite motion och att de tycker det är skoj. Men än så länge håller vi oss alltså till de grunda barnpoolerna med inbyggda rutschkanor, lol.

Sedan när vi kom hem så vart det att blåsa upp poolen och fylla den med vatten. barnen älskar verkligen att bada och hade jätteskoj hela dagen fram tills nu när de står i duschen, där har de iofs också skoj ;)

Annars har jag varit duktig och klippt gräsmattan, vi ahr en motorgräsklippare men den är inte självgående så det blir en del motion. undra om jag kan räkna den till min dagliga motion, för svettades gjorde jag. vad tror ni? ;) Sedan planterade jag gurkplantorna och bara tog det lugnt med min vän medans maken fixade ett bit staket vi har skullat sätta upp och så satt vi och tjötade och tittade när barnen lekte. Jag kom då att tänka på hur bra vi verkigen har det. En stor fin trädgård som verkligen har allt vad ett barn kan önska sig. Här finns när det mognar äpplen, smultron, hallon, rabarber, jordgubbar och ibland vinbär och förhoppningsvis snart gurka och tomat ;) Sen har de sandlåda, rutschkana, gunga och studsmatta. Samt en massa leksaker. De är nog lite bortskämda men det är nog mest mina föräldrar som skämmer bort dem. Men det gör inget så länge de vet o att de har tur som har alla dessa saker.

Tänkte ta en tur på motionscykeln här inne ikväll också. Jag har en sån där som jag köpte på ellos md ryggstöd för mion rygg är lite kass så varför inte nyttja den till fullo när den ändå står här :)

Summering av dagen så har den varit bra. Jag är stolt att jag klarade gå igenom mataffären och handla mat utan att känna extremt sug efter att äta maten. Sedan har jag serverat glass, frukt och kex åt barnen idag samt suttit med när de åt middag. Det känns bra. Undrar om det ska bli lättare nu eller om det bara är tillfälligt. Jag känner mig nöjd med dagen och är övertygad om at tjag bränt mig i solen idag, måste komma ihåg att smörja mig själv också, inte bara barnen! ;)

Sist men inte minst så vill jag tacka för de fina kommentarerna och det värmer och känns skönt att veta att man itne är ensam :)

*kramar till er*


AngelsAim | 11 Maj, 2008

7e dagen

Så nu har det snart gått en vecka. Som vanligt kunde jag inte motstå vågen imorse...förstår inte hur jag skulle klara väga mig bara en dag i veckan, lol. Imorse stod vågen på 83,5kg. Det av råtminstonde motiverande att se minus ett halv kilo. Så 4,5kg på en vecka...inte så pjåkigt.

idag ska vi vara ute och mysa i trädgården, jag ska ta ut barnpoolen så barnen kan plaska om vädret blir tillräckligt varmt, de är helt uppspelta över det ;) idag känns det bättre än igår när jag såg resultatet på vågen, jag har däremot haft en massa skumma drömmar inatt om att vräka i mig mat och få extrema skuldkönslor när jag sen gick ur ketonfasen. För visst måste jag vara i den när munnen smakar apa och jag har en beläggning på tungan? jag är ju på dag 7 så jag borde ju vara i den.

Sen vill jag säga tack till Vickevickan och Anna. Det har varit jätteskoj att prata med er på msn och jag tycker det är stödjande att prata med människor som går igenom samma saker så hoppas vi pratar mycket i framtiden :) *kramar till er*


AngelsAim | 10 Maj, 2008

Konfirmationen avklarad

Så nu är konfirmationen avklarad. De dukade fram ett stort bord med exotiska frukter, potatissallad, kalkon, kyckling, kassler, kex, ost osv...det var inte lätt och jag känner mig hungrig trots att jag druckit min blåbärssoppa. Jag vill ha en stor bit kött att sätta tänderna i.

Uppdatering: Ikväll är det jobbigt. Men jag ahr inte fuskat..drack nyss min halva kycklingsoppa som jag ahde kvar att dricka idag. Önskar jag ahde någon att prata med som också gått igenom detta och haft det jobbigt. Mamma verkar inte riktigt förstå och ikväll har jag nästan velat brista i gråt för det suger....om du som läser detta känner att du ahr genomgått liknande s lägg gärna till mig på msn [email protected] så kanske vi kan stötta varandra...Det känns lite bättre nu men jag saknar maten...


AngelsAim | 10 Maj, 2008

Konfirmation idag.

Idag är det alltså dags för konfirmation med släkten. Imorse stod vågen på 84kg. Dvs att jag gått ner ca 4kg sen i måndags då jag startade.


Så idag ska man iväg på konfirmation och sitta och titta på när alla andra äter gott. Men iofs så är det inte alltid goda saker man får hos dessa släktingarna så man får väl intala sig att det inte är gott, min låbärssoppa som jag ska dricka är säkert mycket godare, lol. Mamma ska ju oxå med så vi stöttar varandra även om hon verklar klara detta galant. Hon har klart mer vikt än mig att gå ner. jag är så glad att jag drog med henne till Fridskvårdshuset. Först sa vi att man nog inte behövde äta medans man är där men vi hinner inte direkt äta hel lunch innan så hon tar med sig en blåbärssoppa som vi delar där så äter jag en halv soppa hemma innan vi åker. Det är inte det att man är hungrig när man äter sopporna för det är jag inte elle jo klart jag är när det börjar närma sig en måltid, men när jag druckit den så är jag proppmätt. Borde försöka dela sopporna på fler små måltider som de sa. Men det är svårt att hinna med tex på jobb. Igår testade jag citronskivor i vattnet och det var helt ok, idag testar jag apelsin. Jag har fått i mig åtminstonde 2 liter rent vatten omd agen och försöker få i mig mer. Med måltiderna blir det åtminstonde tre liter.

vi får se hur det går idag, får skriva mer sen...

Så, nu är klockan 12:13 och det är snart dags att stoppa barnen i duschen. jag har cyklat 30 minuter och läst en massa bloggar...så många det finns som kör detta viktminskingsprogram och tack till er alla, ni inspirerar mig något enormt.


AngelsAim | 09 Maj, 2008

Första Blogginlägget...

Jag är inte så bra på att blogga men tänkte ge det ett försök för att följa min egna resa genom kilona, hoppas jag iaf. Vicke här har inspirerat mig. tack :) Xtravaganza here I come!! ;)

Jag började alltså med Xtravaganza i måndags. har tidigare kört Cambridgekuren som också är sopppor men vad är det för lönt om man inte lär sig hur man ska äta när man väl börjar äta igen? Jag har stort hopp om att Xtravaganza ska hjälpa mig. Mamma började samtidigt så vi gör detta tillsammans. även pappa har motionerat mer nu med mamma.

jag började på 88,1kg. Så mycket har jag bara vägt när jag var gravid...jag vill gärna ner en 20-30kg och det ska väl vara rimligt??

om någon läser detta får ni ursäkta att jag är så slarvig när jag skriver att det blir en del stavfel och sådant. Så jag började alltså i måndags. Än så länge har det gått bra men mamma verkar ha det lättare än mig. jag tycker det är jobbigt när maken och abrnen äter på kvällen och jag har svårt att få i mig en massa vatten men jag försöker verkligen. Idag i bilen ville sonen inte ha sitt tuggummi längre och jag ahde ingenstans att kasta det och han hade precis fått det så det slank in i munnen av ren rutin, sen tänkte jag jävlar....men det lilla kan väl inte göra ngt får jag hoppas.

Har lite svårt för att hålla mig borta från vågen...men jag försöker. Har gått ner lite mer än 3kg sen i måndags men det mesta i början är ju vattenvikt. Var på gymmet igår för första gången. Första gången där iaf, jag ahr ju träningskort på Nautilus som ligger och bränner också. Idag har jag tränat på motionscykeln en halvtimme. likaså i förrgår. Jag har tränat 20 minuter om dagen som man ska med promenad eller liknande. Ser fram emot första mötet på onsdag nästa vecka och se vad en vecka kan ha gjort.

Sopporna gilalr jag dock vet jag itne avd jag kan göra för att piffa upp dem lite, hller just nu på att försöka frysa en för att se om det går. hade varit gott med lite "glass" när det är varmt ute. Än så länge är den frusen i kanten, får väl se om hela alltet kan frysa eller inte. Nu är det dock dags att dricka mer vatten....


 


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0