All you can eat

Kom precis hem från en all you can eat buffe. Det var all you can eat meat. Herrejäklar vad mätt jag är...vi var där allihopa för att fira Jims födelsedag. Väldigt trevligt var det.

Idag vaknade jag relativt tidigt, sedan hade jag en läkartid klockan 9 för att kolla ögonen, allt ser perfekt ut. Ska på en koll till den 3e. Efter det åkte vi hem till jim och linda och började hjälpa dem med deras veranda. Jag och Linda åkte till petsmart och shoppade loss lite. Sen hem och inväntade sonya med familj. När de hade kommit åkte vi tjejer och handlade till Stone Mountain utflukten vi ska på imorgon. Sen kom vi tillbaka, jkag passade på att tvätta lite när vi ändå var hos jim och linda så pass länge. Sen åkte vi hem och gjorde oss iordning för kvällen.

Ska bli skoj att åka till stone mountain imorgon och se vad barnen tycker. Barnen älskar sina kusiner och kusinerna älskar dem så allt går jättebra, kommer foto sen.

Nu avslutar jag för idag med ett foto nyss taget på mig utan glasögon, tjoho :)


Intralase LASIK

Jag kan se utan glasögon!!! Visst inte helt hundra ännu men nästintill lika bra som md glasögon tidigare. Det kommer bli toppen. Än så länge har jag lite glorior runt ljus så att säga men det är vanligt. Det fördsvinner inom kort.

Operationen gick alltså bra men jag hade rejält ont efteråt i några timmar. Men nu i efterhand så var det helt klart värt det. Tänk allt jag nu kan göra...dyka och kunna se under vattnet, slippa leta efter glasögonen om barnen behöver något på nat5ten eller om jag själv måste upp av någon anledning, slippa linser på träningen, slippa regn stänk på brillorna, slippa linser för att kunna ha mina solglasögon...ja det är oändligt många skillnader.

Mina ögon är lite svullna och jag ska tillbaka på återbesök imorgon bitti. Har typ en miljon olika droppar jag ska använda, haha eller det känns som det iaf.

Kram på er :)

Foto från igårkväll

Barnen älskar att hjälpa till och visste redan hur man skulle göra då de gjort detsamma hos morfar :)



Vi övervakar, lol.

Idag ska det bli 28 grader, imorgon 29, söndag, 30, måndag 32, tisdag 29

Det börjar bli carmt, hehe...

LASIK imorgon :)

Idag var jag på konsultationen hos ett ställe här som gör ögonlaser operationer. Det såg bra ut och de sa jag har väldigt stor chans till 20/20 syn. Min älskade make ger mig detta som morsdags och födelsedags present så imorgon blir det operation. Det jag ska göra är en bladeless lasik

Bladeless LASIK


LASIK surgery may be elective, but good vision is not. We understand how valuable your sight is to you, and we keep our sights set on providing safe and advanced technologies for our patients. That is why Bladeless LASIK using the IntraLase® laser is a technology chosen for our Centers.

What is Bladeless LASIK?
In the LASIK and CustomLASIK procedures, a flap of corneal tissue must be created and then folded back. The cornea is the transparent dome-like structure that covers the iris and pupil of your eye. By creating a flap in the cornea, the surgeon is able to perform the laser vision correction treatment on the inner layer of the cornea and allows for a rapid visual recovery.

With Bladeless LASIK, the surgeon uses a laser to create the corneal flap. This technology enables the surgeon the ability to customize the corneal flap for every individual patient. In recent studies done by IntraLase, this technology may now make it possible to treat those who were previously dismissed as non candidates due to thin corneas.

The Procedure
Our doctors can offer customization for you in all parts of the procedure: custom diagnosis (before the procedure), custom flap (Bladeless LASIK), and custom treatment (to complete the procedure).

Confidence in your Decision
As with all technologies that TLC uses, please consult your local TLC Laser Eye Centers® location for guidance. A comprehensive consultation will determine what is the best treatment for you.

  • Studies have shown the incidence of dry eye symptoms may be reduced with Bladeless LASIK.
  • With Bladeless LASIK and its customization components, surgeons can treat a wider variety of patients, including patients with thin corneas.
  • Bladeless LASIK has been used in more than one million LASIK procedures worldwide.

Det är alltså möjligt jag inte bloggar på några dagar nu :)

Annars idag har det varit lugnt. David har varit iväg med sin pappa och fixat sitt amerikanska körkort och jag och barnen har badat poolen sen ätit glawss och inhandlat solfaktor åt dem. Ikväll åt vi pizza hemma hos davids mamma och pappa. Hämtade även hem de paket som kommit till pappas bil, återstår bara ett paket nu :)

Kram på er.


Onsdag

Idag gick vi och åt frukost när vi vaknat sen gick vi hem och gjorde oss iordning i lugn och ro. Vi var tvungna att åka till Walmart och lämna tillbaka DVD spelaren vi köpt då det inte gick att koppla till någon av våra tv apparater här. När vi gjort det åkte vi på lekplats jakt. Vi var på tre olika lekplatser och sedan åkte vi och åt lunch på ett all u can eat ställe som heter Golden Corall. Barnen älskade det stället och där fick vi även träffat vår vän Jay som nu är manager där. Han var överraskad över att se oss och när vi var klara där åkte vi och mötte upp med hans fru Heather vår gamla goda vän :)
Var verkligen skoj att träffa henne igen och hon följde med oss hit till hotellet och badade i vår pool och hade skoj. Hon åkte hem nu för en stund sedan. Hennes son Evan och våra barn lekte fint och hennes lilla Owen som bara är tre veckor var söt, det kan vara trevligt att låna bebis men skönt att lämna tillbaka dem, hehe.
När hon hade åkt gick vi och badade lite till i poolen för barnen tjatade så. Sen kom vi in, duschade av oss och nu har barnen gått och lagt sig.
Danielle har fått något slags nässel utslag som går bort när jag smörjer henne med hydrokortision salva men kommer igen. Jag börjar misstänka att det är att pool vattnet är så klorat.
Ikväll gick vi även in till the social som de kallar det.. Under ett par timmar på kvällen har hotellet gratis snacks och dricka åt alla gäster och idag var det en restaurang som heter Los Reyos som sponsrade kvällen. Det innebar tacos , så kvällsmaten fixades lätt idag, hehe :)

Imorgon ska David till the DMV och fixa sitt körkort klockan 12 och jag ska vara på min synundersökning klockan nio. Måste komma ihåg att ta med mig telefonen så jag kan ringa david när han ska hämta mig för jag kommer tydligen vara lite blind ett tag.
Nu är det dags att slappa lite och jag avslutar med ett foto på mig, Danielle och Owen (Eric i bakgrunden).


In US

Nu har vi varit í USA ett par dagar och det är härligt att träffa Davids familj igen. :)

Nedan är nåra foto från när vi precis anlände :















Flygresan gick verkligen jättebra. Barnen skötte sig som änglar nästan hela vägen och damen framför oss på planet berättade hur imponerad hon var när vi landade i Atlanta. Väl genom alla tusentals (kändes det som) kontroller träffade vi äntligen Jim och Linda i ankomsthallen. Sen åkte jag och Linda md barnen medans Jim och David hämtade vår bil. David valde en Toyota Highlander som verkligen är en kanonbil och bensinsnål trots dess storlek imponerande nog :)
Sedan checkade vi in på vårt boende och efter lite snack och så här så åkte vi hem till Jim och Linda. DSeras vovve Vesta är verkligen jättesöt :) Får gosa med henna så jag inte saknar Flippelippan lika mycket. Tur jag vet atrt hon har det kanon hos mamma och pappa.
Barnen var rejält trötta och eric hade inte ätit något på typ hela dagen mer än godis och så så han var inte riktigt sig själv och ville hem till Hasslarp. Men efter ett besök på McD mådde han bättre och började bli sig själv igen. Nu har han inte velat hem till Hasslarp hehe. Igår var vi och handlade nödvändigheter och sedan åkte vi med jim och linda till en butik för att köpa ett kontantrkort till mobilen. Sedan tog vi Barnes and nobles och där köpte Jim några klassiker som vi kan läsa för barnen om kvällarna. Sedan ett snabbstopp på Lowes och sen hem till jim och linda. Där grillade vi och umgicks och hade det allmänt trevligt.

Idag har vi varit och handlat det vi glömde igår, haha. Sen har vi beställt en del till davids bil som var trasig och en ny fjärrkontroll till den. Efter det stannade vi i en park så barnen fick leka lite och sen åt vi lunch på waffle house. Sen hem och bara tagit det lugnt. Antagligen ska vi träffa jim och linda ikväll. Just nu regnar det och barnen tjatar om att de vill bada i poolen, hehe.

På torsdag har jag bokat en konsultation på TLC laser eye center här precis bredvid. Är ju gratis och jag har länge funderat på det och hade verkligen velat slippa mina glasögon så om det inte är för dyrt så kanske...mamma och pappa, nu vet jag vad jag önskar mig i födelsedagspresent, bidrag till en operation, hahahaha.

Trodde jag hade saknat usa mer än vad jag egentligen gjort. Mycket känns som om det är väldigt utspritt och det är det klart. Men visst har juag saknat det men hemma bäst :) Vårt hus har verkligen vuxit på mig, hehe.
Sedan la jag märkte till hur mycket mixar och sådant de har för det verkar som om många amerikanare är lata när det gäller matlagning, mycket som redan är halvproducerat typ.

Nu ska jag slappa lite.

Kram till er :)

Fredag

Idag har det varit en händelserik dag. Började dagen med att fixa och vika sista tvätten. Sen ta´fram frukost åt mig och resterande familj som var hemma. Sen åkte jag lite efter 9 för att lämna av Flippelippan hos mamma och pappa. Sen därifrån till att fixa naglarna. Alltid lika trevligt att sitta där och snacka skit i två timmar hehe., Resultatet blev kanon:



Efter det åkte jag till väla för att uträtta några ärenden. Herrewjävlar med folk där vad. Jag gillar inte när det är så mycket folk. Men fick iaf gjort vad jag skulle. Sen åkte jag förbi BK och sen ner till min bror för att äta lunch med honom. Alltid trevligt när vi har chansen att göra det tycker jag. Jag frågade om han kunde klippa vårt gräs nu när vi är borta óch det var inga problem :)
Efter det åkte jag hem och slappnade faktiskt av lite medans maken klippte gräset och fejade där ute. Sen ´när han var klar åkte vi till mamma och pappa igen men denna gången för att lämna Billy (kaninen). Vi ville gärna lämna dem idag så jag kan städa i lugn och ro imorgon. Samt att vi inte får plats alla i bilen hehe. Vi tog hem mammas bil så vi kan köra in till dem imorgon med den.
När vi kom hem fortsatte jag packa, packade barnens leksaksväskor och plockade och gjorde lite saker som skulle göras innan vi åker. Sen löagade jag mat och sen har jag faktiskt slappnat av med lite spring då och då när jag kommer på något. Nu är det bara en väska som ska stängas och låsas och bäras ut i bilen och det är Davids. Jag är rätt trött så nu ska jag bara slappa lite till medans min lermask blir klar för att tvättas bort. Så här ser en trött Mia ut...



Imorgon bär det av hemifrån, även om det bara är till västergård då, hehe.

kram :)

Torsdag

Idag har varit en lång men bra dag. Vi började dagen med sovmorgon. Sedan åkte jag och David och tittade på datorer. Jag fick äntligen min lilla rosa :)



Visst är den fin :) Det är en Samsung NC10. Kommer ta lite tid att vänja sig vid storleken men än så länge trivs jag med den och har äntligen fått ordning på den. Den kommer göra mig sällskap på tåget om morgnarna också :)
När vi hade gjort det åkte vi och hämtade barnen och sedan hem.
Annars har jag mest gått och plockst här hemma. Packat lite städat lite och tvättat. Imorgon ska jag lägga undan tvätten och packa det sista hoppas jag. Kockan 10 på morgonen ska jag vara hos Louise på Posh Shop och fixa mina naglar. Efter det hem. Senare på dagen ska jag till mamma och pappa och lämna av Flippa och Billy så jag kan städa i lugn och ro på lördag förmiddag eller imorgonkväll. Måste även hinna klippa gräset innan vi ska åka. 
Ikväll kom Fanny hot och skulle sova över men nu för en liten stund sedan slutade det med att både hon och Danielle gick hem till henne och sover där istället. Hur ska Danielle klara sig utan sina kompisar när vi är borta...får hoppas det finns fler barn där vi ska bo. 

Kram på er :) 

Semester

Nu är det semester :) Dagarna rusar iväg och snart är det dags att åka. Idag ska jag försöka packa lite mer av det som skall packas.

igår var jag och David på bio och såg Wolverine, vi gillade den men båda hade velat ha lite mer på slutet. Hade varit tufft om de slutade filmen där Logan träffade Rogue. Barnen har sovit hos mamma och pappa. Tyvärr hade blöjorna hos mamma tagit slut så efter bion åkte vi upp och satte på Eric en blöja. Sen hem och däckade typ :)

Jag vaknade som vanligt halv fem och var pigg men tvingade mig själv att gå och lägga mig igen.
Kommer sakna jobbet nu när jag har semester men det är bra att sakna saker då uppskattar man dem mer. :)

Kram

T minus 6 days...

Tiden går snabbt. Sedan jag skrev sist har jag fått gjort massor.

Fått väck all skit från trädgården tack pappa för lånet av släpet. David har fått upp fler bärande balkar. Jag har fått städat, tvättat och packat en hel del inför resan som går att packa. Har en del kläder kvar som hänger i torkrummet och jag ska tvätta lite till innan vi åker givetvis. Jag tycker det är skönt att ha en hel del gjort redan så man slipper göra det i sista minuten.
Igår var vi hos mamma och pappa och åt gott och såg på melodifestivalen. Vi körde dock hem under röstningen å såg sista biten hemma. Vi gick två långa runder med vovvarna när vi var hos mamma och pappa och på den första var det bara jag och pappa men på den andra rundan var det vi alla (förutom Danielle då som sov hos en kompis). Eric han låg före oss alla och hade superskoj. Sen mös vi. Idag har det varit e dag då jag gått och plockat och donat lite. mamma och pappa droppade förbi en sväng och drack kaffe. trevligt när familjemedlemmar hälsar på för jag tycker om att umgås med min familj.

Imorgon är det jobbedags :) Två dagar sedan på onsdag är det dags för b vitamin injektion och sen möte på banken. Fredag har jag ledigt med full betalning som kompensation för 6e juni som infaller på en lördag. På lördag bär det av till mamma och pappa för att sova där så de kan skjutsa oss till malmö mitt i natten.

Kram på er alla :)

10 days til D-day

Nu är det 10 dagar tills vi åker, här räknas det ner för fullt och det går snabbt. Danielle kryssar i kalendern varje dag men igår tänkte hon att om man kryssar mer än en dag kanske det går snabbare så hon kryssade några dagar extra...dessvärre hjälpte det inte hehe. men det var ju ett tappert försök.

Börjar bli jobbigt att ge Danielle penicillinen nu när hon känner sig frisk, klart man inte vill ta medicin då och penicillin är ju inte världens godaste heller...

Igår var en bra dag på jobb sen hem till mamma och pappa och hämta barnen. Jag kom lagom så jag fick mat där med. Sen var det hem  och fixa lite med pappersarbete. När det var klart plockade jag upp här hemma sen satte jag mig ner och kopplade av. Kollade på greys anatomy och efter det gick vi och la oss, så idag känner jag mig rätt utvilad.

Idag är det inga större planer på g, bara jobba sen hem :)

Kram till er :)

Äntligen

Äntligen verkar vi vara på spår igen. penicillinen verkar och Danielle mår bättre. Ikväll var det avslutning på himlakul och det var trevligt.

Helgen var ganska busy med att göra lite saker hemma så som klippa gräset, städa och tvätta i lördags. sedan åkte vi till mamma och pappa och grillade. När vi var där hjälpte jag dem lite med att klippa deras gräs och olja deras lilla däck vid ytterdörren, sandlådan och en bit staket. David och pappa satte upp deras pool. Det var en super trevlig käll och jag är glad när jag kan göra något för dem. Barnen somnade där så de fick sova kvar. På söndagsmorgon när jag vaknade beslöt jag att låta david sova medans jag åkte och handlade och hämtade barnen. Jag köpte ett fint kort och en liten ros till mamma och pappa, eller kortet avr till båda då jag skrev några ord om hur jag kännder för dem och hur mycket de betyder för mig, rosen var en morsdags present till mamma då vi inte är hemma då det är mors dag.

Resan närmar sig med stormsteg och nu börjar jag nästan få lite resefeber. :)

Irriterad!!

Nu har jag varit hos doktorn med Danielle. Så irriterad jag är. Till saken hör att vår vanliga doktor var fullbokad så vi fick en annan. Som jag för den delen ALDRIG kommer godta igen. Vi hade tid klockan 1015 och kom in ca 1020, det är ok. Det tog några minuter inne hos doktorn och sedan skickade han oss till lab för att göra stick i fingret och halsprov.
Det tog några minuter för vi kom in direkt. Stackars Danielle fick ju typ tvångshållas för att kunna göra stick i fingret men hon var superduktig. Så vi var tillbaka i väntrummet vid säg 1030. 1035 kommer de med provsvaren och lägger till doktorn. Någon minut senare kommer doktorn ut från sit patientbesök och går in på sitt rum. Vi väntar, väntar och väntar. Barnen börjar bli otåliga men är duktiga. Till slut går jag över till läkarens kontor och knackar på, jag avbryter honom för han sitter och dikterar. Han säger jag kommer strax. Klockan är nu 11. Dvs han har suttit och dikterat eller gjort annat i typ 25 minuter. Jag är redan nu irriterad. Efter ytterliggare tio minuter frågar jag en sköterska om hon kan kolla om han kommer snart för min parkering gick ut klockan 11. Då kommer han till slut. Jo Danielle hade bakterier i halsen så det är en penicillin kur som gäller, mer info får jag itne och detta får jag i korridoren, han skickar ett recept till apoteket. Jag är SÅÅÅÅÅ irriterad. En läkare borde väl ha tagit in oss innan han sätter sig och gör kontorsarbete, borde itne patienter som väntar få komma till först?? Han har ju all tid i världen att diktera och sdant efter vi gått och det skulle ju bara ta ett par minuter att informera oss. Dessutom när han vet att det gller två barn som sitter i korridoren och väntar. Barn är inte så tåliga på att vänta men jag är ändå stolt att de skötte sig väl. Den läkaren kommer jag som sagt aldrig godta och jag lät dem veta vad jag tyckte.

Fredag

Idag är det fredag och jag är hemma med en sjuk dotter. David var hemma med henne igår så idag är det min tur. Hon ska till doktorn 1015 för så här kan vi inte ha det att hon är frisk en vecka och sen blir dålig igen. Hon klagar över ont i halsen så bäst att kolla upp det så allt är ok tills vi ska åka.
igår tog jag ur hennes örhången för plopparna på baksidan hade gett henne sår bakom örat. Nu vill hon aldrig mer ha örhängen säger hon...hehe.

Annars var det en lugn dag igår. Har funderat på att köpa en spikmatta för jag ahr en del problem med ryggen. Någon som har erfarenhet a dem? Det får dock bli när kassan tillåter det. Annars idag händer det itne så mycket mer än att jag ska köra ner till Malmö ikväll på en företagsfest. Ska inte dricka något men kommer bli skoj ändå.

Vikten stod idag på 61,3kg och jag fortsätter med helfarten :)

Sjukstuga?

Kommer vi aldrig hålla oss friska. Danielle har 39 graders feber igen. Maken ska stanna hemma med henne imorgon och sen får vi se hur hon mår under morgondagen. Hon säger hon har lite ont i halsen, får se om det blir något.

Dagen har gått bra och jag är supertrött. Var sista träffen på Xtravaganza idag. Jag köpte några av deras breakfast så v får se hur de är, nyfiken är man ju. Annars har det varit en lugn dag.

Imorgon ska Poolia komma till jobb och besöka ossoch på eftermiddagen är det utbildning. Ska bli en intressant dag.
Nu ska jag dock bara slappa och mysa med min älskade sjukling...

Kram

Tråkigt väder

Idag är det tråkigt väder, men det gör inget för det var skoj på jobb :)
Tog massor av samtal idag men är helt slut i hjärnan nu, lol. Fick en del komplimanger för mitt arbete idag och det tackar jag för :) Sådant gör att det är roligt att prestera bra :)
Klart det gör det skoj att man fick en lönehöjning oxå efter 2 veckor. Poolia mötte upp :) Nu har jag alltså 4k mer i månaden än vad ja hade på det gamla jobbet, sanslöst :)

Nu har jag äntligen tagit foto på det nästintill färdigställda på ovanvåningen. Så här blev det. Vad tycker ni?









Jag tycker det blev superfint :)

I helgen som var började David riva den del av ladan som vi ska ha som öppen uteplats, nu ser det ut som på följande bild...



Mycket kvar att göra men det blir nog bra. Han satte oxå upp brädorna för den blivande sandlådan som ni kan se på fotot.
Idag ringde Onoff angående datorn som är inne på service igen. De vill inte kreditera den, men jag undrade då hur de ställer sig till att butiken har lovat mig det. De skulle kolla och återkomma. Jag är så trött på dessa datorer...

Nästa vecka ska David iväg på arbete på annan ort från tis-fre. Tack och lov att mamma och pappa kan hjälpa till att hämta barnen då jag inte är hemma förrns strax efter 18 på kvällen. Tur jag börjar sent den veckan så jag hinner lämna båda barnen innan tåget går.

Annars händer det inte så mycket idag mer än att ta det lugnt.
Jag har beslutat att jag SKA under 60kg. Så jag dricker sopporna igen. Idag vägde jag 64kg så vi får se.

kram på er alla :)

Dagisutflykt med mera

Har inte bloggat på ett tag för jag ahr inte hunnit. Har haft fullt upp. Förra veckan var Eric dålig så jag fick vaa hemma på tisdagen och sedan var jag tjänsteledig på onsdagen och torsdagen.

På onsdagen var det läkarbesök och sedan erics logoped. På torsdagen var det utflykt med dagis till ängelholms hembygdspark. Nedan kommer lite foto :)

Dottern med bästa kompisen



Eric å bästa kompisen



Eric


Danielle


Danielle och Eric


Danielle med glass ;)


Eric glad :)


Danielle i sitt esse...


Marscherande Eric


Danielle the poser ;)


Allt i allt hade vi en supertrevlig dag med korvgrillning och lek :) Helgen rullade på och det gjordes en hel del arbete i trädgården. Eric lekte massor med sin kompis Linus och Danielle sov över hos sin kompis Amanda. Lördagskvällen tillbringade vi i gott sällskap med Linus föräldrar och grillade :) Vi passade Attila i helgen och det gick bra, han sov faktiskt en hel del för han var helt slut efter att vara ute så mycket och busa :)

Ska försöka ta foto på toaletten där uppe nu när den är nästan klar.
Idag har jag jobbat och när jag kom hem satte jag igång och plocka upp. Nu är här fint, tvätten är vikt och David har dammsugit. Nu ska jag bara ta det lugnt :)

RSS 2.0